01-11-2012

El Twitter de la Tanatopèdia presenta un concurs d’epitafis coincidint amb Tots Sants

cementerio

Barcelona, 1 de novembre de 2012.

 Coincidint amb el dia de Tots Sants, el Twitter de la Tanatopèdia (@tanatopedia) presenta el concurs El meu epitafi amb l’objectiu que els seguidors proposin unes paraules amb què els agradaria ser recordats o bé comparteixin epitafis de personatges cèlebres. El concurs es promou a través d’una aplicació específica dins el twitter de la Tanatopèdia (@tanatopedia) amb el hashtag #miepitafio i estarà actiu fins al proper dijous 15 de novembre. Es premiarà un únic participant a través de sorteig, que aconseguirà un val per comprar llibres. 

El concurs El meu epitafi pretén contribuir a la divulgació de la cultura funerària de forma participativa i respectuosa. És la tercera acció que la Tanatopèdia posa en marxa aquest any a través del seu Twitter. El juliol passat es va dur a terme un concurs perquè els usuaris compartissin la cançó que els agradaria que sonés al seu funeral i més recentment una acció de fotografies de cementiris d’arreu del món.

La Tanatopèdia, pionera al món funerari 2.0

Amb l’objectiu de crear un punt de referència on conèixer i compartir aspectes sobre serveis i rituals funeraris, Serveis Funeraris Integrals (SFI) va posar en marxa fa gairebé dos anys la Tanatopèdia (www.tanatopedia.net), la primera enciclopèdia virtual col•laborativa sobre el món funerari a nivell mundial. Fa un any, la Tanatopèdia va voler iniciar la seva presència a l’entorn 2.0 introduint-se a les xarxes socials a través d’un compte a Twitter (@tanatopedia), on compta amb més de 300 seguidors. El seu perfil proporciona diàriament dades curioses als seus seguidors sobre el món funerari, obituaris cèlebres, articles, anècdotes interessants d’altres cultures o frases de personatges rellevants. 

La Tanatopèdia té la voluntat de trencar amb els prejudicis que la nostra societat té sobre la mort i tot allò que l’envolta, convertint-la en quelcom molt més vital i proper gràcies al coneixement. S’hi pot trobar informació sobre diferents rituals religiosos, obres d’art, instal•lacions o costums culturals introduïdes pels mateixos usuaris. 

Des de els seus inicis, la Tanatopèdia ha tingut bona acceptació i avui en dia compta amb més de 400 entrades i 1.997 usuaris registrats, arribant a un total de 234.796 visites. 

Per conèixer i participar a la Tanatopèdia, entreu a www.tanatopedia.net o feu-vos-en seguidors al Twitter a @tanatopedia.